2012-02-20

Nytt uppdrag - ny aktivitet

Som ni sett har aktiviteten på min blogg varit obefintlig det senaste halvåret. Det beror på att jag lämnat mitt uppdrag som oppositionsråd i Tyresö och inträtt som kanslichef för Socialdemokraterna i Stockholms stadshus.

När jag lämnade skrev jag på Facebook att -

Häromdagen meddelade jag Tyresö Arbetarekommuns styrelse att jag slutar som oppositionsråd. Jag har tackat ja till att bli kanslichef för Socialdemokraterna i Stockholms stadshus.

Därmed är också 20-årsjubileet för mig som heltidsförtroendevald som kanske några av er hade sett fram emot i december inställt :-). Däri ligger naturligtvis en stor del av förklaringen.

Hur mycket jag än har känt ett starkt stöd från medlemmarna i Tyresös socialdemokrater och av de dryga 7000 väljare som röstade på oss i förra valet så känner jag inte den glöd och det engagemang för att åter ta mig an uppdraget att försöka ändra Tyresös politik som de har anledning att förvänta sig av oppositionsrådet. Därför är det nu rätt läge att i god tid innan nästa val lämna över till någon ny kraft som kan ta sig an uppgiften med full energi.

Efter nära 20 år som förtroendevald på heltid känner jag också starkt för att ta ett steg tillbaka och inte vara en så offentlig person (men jag tänker behålla min plats i fullmäktige - och där tänker jag sluta vara så snäll mot Moderaterna).

Samtidigt känner jag en stark lust att fortsätta jobba politiskt och att försöka genom ett strategiskt arbete förändra opinionen och det politiska klimatet. Möjligheten att göra det och förmånen att få jobba ihop i ett lag av engagerade medarbetare på s-kansliet i Stockholms stadshus lockar mig och jag ser fram emot det även om jag inser att det också finns stora utmaningar och svårigheter i ett sådant jobb.

Jag vill tacka alla de som jag jobbat med i Tyresö (låter som ett fånigt avsked när man just sagt att man ska sitta kvar i fullmäktige - men i en roll är det ett slags avsked) - framförallt Marita och Kristjan som jag jobbat närmast med. Också tack till ni som alltid varit där och backat upp när man varit lite trött eller oengagerad (och ibland bromsat när man varit lite för engagerad) - ni vet själva vilka ni är. Jag vill också tacka mina kloka kollegor runt om i länet - för inspiration och feedback. Ni är bättre än era nuvarande positioner indikerar (gäller mest er som är oppositionsråd - ni andra 5 är på rätt plats).

Martin

Nu kommer jag som jag skrev ovan att fortsätta i fullmäktige och också i Barn- och utbildningsnämnden i Tyresö.

Fram till nu har jag haft fullt upp med att hantera nya jobbet. Nu känner jag mig mer hemtam och tänker då försiktigt börja ta upp bloggandet kring saker i Tyresö. För er som har följt mig på twitter så kan jag säga att jag tänker där mest kommentera saker som rör mitt jobb i Stockholmspolitiken. Här blir det mest lokala Tyresö-frågor.

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker