2010-03-03

Dick Bengtsson (m) vill skippa ny hall till innebandy - eller?

I veckans upplaga av Mitt i Tyresö försöker Dick Bengtsson (M) göra en stor sak av att han som ordförande i Kultur- och fritidsnämnden inte ger pengar till vuxenidrott eller andra fritidsintressen som vuxna har. Detta efter att han drastiskt tagit bort anslagen till studieförbunden.
Att dessa också bedriver en massa verksamhet som också går direkt mot barn- och ungdomar bortser han ifrån. Ett sådant exempel är föreningen Ung Musik vars verksamhet med ungdomar nu riskerar att gå om intet.

Till detta påstådda motstånd mot att subventionera vuxnas aktiviteter lägger han nu på sin blogg sitt motstånd mot att ordna någon lokal för kommunens boulespelare. De är ju vuxna och kan betala för sig själva är resonemanget.

Men detta Bengtssonska resonemang gäller bara ibland. När Tyresös damfotbollslag går upp i allsvenskan och det behövs nytt konstgräs för 7-8 miljoner då betalar Bengtsson gärna - trots att subventionen bara handlar om att ge förutsättningar för vuxenidrott.

På samma sätt med innebandylagets behov av en hall med större publikkapacitet. Då är Bengtsson gärna där och betalar - eller? Fram till nu har han tyckt att kommunen ska bygga - men nu måste han ha ändrat sig - läktarbehovet beror ju bara på innebandyförbundets krav för matcher i superligan (dvs vuxenidrottens behov).

För tydlighets skull - jag och socialdemokraterna tycker att vi ska ge goda förutsättningar både för elit och bredd. Vi tror att det kan vara värdefullt att stödja både folkhälsa bland äldre och utbildning av vuxna. Vi kommer med ansvar om kommunens ekonomi att kritiskt granska varje begäran - så som vi gjort under denna mandatperiod. Men vi kommer inte sätta upp principer som vi inte ens klarar att hålla när de ställs upp. Där finns en skillnad mellan oss och Moderaterna i Tyresö.

Dick Bengtsson väljer att stödja en vuxenidrott men inte en annan. Sanningen är att Moderaterna uttryckligen lovade kommunens boulespelare lokaler inför förra valet. Sedan gömmer han sig bakom kärnverksamheternas krav. Där är ju sanningen att Tyresös moderater satsar 20 000 kronor mindre på varje barns utbildning i Tyresö - och det utan att satsa en krona på boulehall. De försöker gömma sitt eget misslyckande...

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker