2010-02-24

Bra att Moderaterna ändrar sig om musikklasserna

För någon vecka sedan kom beskedet att rektorn vid Centrumskolan, med den moderata kommunledningens acceptans, beslutat att stoppa intaget till nästa års musikklass. Orsaken var att det "bara" var 22 sökanden (att jämföra med 16 förra året eller 20-talet elever som det är i många andra klasser på högstadiet).

Vi socialdemokrater som under lång tid värnat musikklasserna och profilerad undervisning beklagade detta då öppet. Innan dess hade vi medvetet valt att hålla en så låg profil som möjligt. Allt för att inte hota kommande ansökningar.

Nu får vi på moderaternas hemsida och hos den moderata torpeden Dick Bengtsson veta att det är vårt fel att musikklasserna hotas. Allt för att Mathias Tegner, vår gruppledare i Barn- och utbildningsnämnden, uttalat sig med oro för klassernas framtid i en lokaltidning - efter ansökningsdatumdet och efter att skolan beslutat att inte ta in elever.

Jag tänker inte ägna mer kraft åt det absurda i detta. Musikklasserna och kvaliteten i kommunens skolor blir inte bättre av att ansvariga politiker försöker skylla ifrån sig.

Just nu är jag bara glad åt att moderaterna har ändrat sig. Vi kommer göra vårt bästa för att de inte ändrar sig igen...

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker