2010-01-19

Tro det eller ej...

... jag har faktiskt sysslat med lite spännande verksamhet inom sociala medier på sistone. Bra men totalt osynligt på denna blogg - så frågan är ju om någon kommer tro mig.

För det är ju inte alltid det räcker med att säga att man gör saker - man måste också göra dem.

Inför valet hävdade exempelvis Fredrik Reinfeldt att regeringen 2010 skulle värderas utifrån om man hade lyckats med att få fram fler jobb. Det har man inte gjort. Siffrorna visar sitt tydliga språk. Utanförskap och arbetslöshet har ökat.
Ändå fortsätter man prata som om man har en framgångsrik jobbpolitik.

Han lovade vidare att matcha alla socialdemokraternas satsningar på välfärden. Något han sedan struntat i en hel mandatperiod.

På samma sätt här i Tyresö. Här har skoldebatten - med rätta om man ser till objektiva kriterier som resurser, resultat och personalens uppfattning (medarbetarenkäten ligger av någon anledning inte ute på nätet) - varit i fokus vilket fått den rådande majoriteten att med alla medel försöka vända bilden. Av kommunen betalda annonsbilagor om att det minsann inte finns några problem har kompletterats med påstådda satsningar (vilka dock visat sig resultera i besparingar när de möter verkligheten).

Nu är det avsaknaden av initiativ inom miljöpolitiken som med rätta står i fokus. Här har majoriteten givit kommunens tjänstemän i uppdrag att skriva en omfattande skrift om allt bra som har gjorts (till skillnad från den rödgröna oppositionen som ville använda tjänstemännen till att skriva en framåtsyftande klimatstrategi och därmed snabbt höja ambitionerna). Man kan väl misstänka att majoriteten snart (med skattemedel) kommer annonsera sina framsteg i en annonsbilaga i Mitt i Tyresö.
Jobbigt då att den oberoende granskning som tidningen Miljöaktuellt gjort ratar Tyresö på plats 224 (av 290 kommuner) när det gäller lokal miljöpolitik. Tyresö Nyheter skriver om detta på sin blogg.

Andra som skriver bra om mötet mellan vad som sägs och vad folk upplever som sin verklighet är min kollega i Solna Johanna Graf och Eva Rundkvist i Upplands Väsby.

Det är lite som radiokanalen StarFM i Stockholm (101,9). Har du någonsin lyssnat på kanalen vet du att de har sloganen "Verklig musikvariation" (det är svårt att undgå sloganen - där är det ingen variation).
Jag inser att variation kan definieras som att de inte spelar samma låt 24 timmar om dygnet - 7 dagar i veckan. Antagligen är det den definitionen som StarFM använder sig av. För alla som lyssnat vet också att kanalen måste ha som policy att bara spela musik som man känner igen och redan har hört (en gång har de misslyckats med mig - det var faktiskt en låt jag inte hört tidigare). De flesta skulle nog inte tycka att det var en variation. Oavsett hur många gånger de kör sloganen.

Men det är ju när skillnaden mellan det man gör och det man säger är som störst som man behöver återupprepa sig tillräckligt - för att tillräckligt många ska tro att man gör det man inte gör.

Så gissa om vi kommer få höra Reinfeldt prata utanförskap och jobb och Saweståhl prata miljö och skola.

Just för att de inte levererat...

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: , , ,

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker