2010-01-27

Att säga en sak.... och sedan göra något helt annat...

Mitt förra inlägg handlade om att säga en sak och göra en annan. Kanske uttjatat men jag har under veckan fått nya illustrationer så det är svårt att inte kommentera det igen.

Alla berörda, föräldrar, lärare, elever och politiker, vet vilken press musikklasserna i Tyresö varit under det senaste året. Först skulle de tidigare årskurserna läggas ner. Officiellt av omsorg om barnen (det måste vara tungt att gå med bara äldre elever på skolan). Eftersom de själva valt det föll väl argumentet sådär ut och för alla inblandade var det uppenbart att det handlade om besparingsskäl.
Sedan kom en mängd förslag som skulle riskera kvaliteten i profilklasserna. Sedan blev det tyst.

Men nu publicerar kommunen i sin kommunbilaga en artikel som (med rätta) framställer musikklasserna i positiv dager. Det skulle ju kunna få den logiska att tro att kommunen nu ändrat sig och satsar på musikklasserna.

Men, nej så är det inte. Tvärtom har kommunen nu satt upp hårdare och tuffare krav. Blir de inte 30 elever som antas till musikklassernas årskurs 4 i höst så läggs den årskursen helt sonika ner är budskapet.
Så genom att prata väl om en verksamhet försöker man med ena handen få det att framstå som om kommunen är välvillig till verksamheten samtidigt som man med andra handen hotar med långsam avveckling.

Även i övrigt finns det fler illustrationer på det dubbla språket. Tyresö bostäder, som är ett på många sätt fantastiskt bolag, används för att ge bilden av ett Tyresö med långtgående miljösatsningar samtidigt som kommunen när tidningen Miljöaktuellt sammanställer miljöarbetet i landets kommuner hamnar på plats 224 (av 290 möjliga).

Listan kan göras mycket längre men det kanske tröttar ut. Så jag stannar här. Och jag menar det!

Politik
eXTReMe Tracker