2010-02-01

Förklaring till passiviteten - Reinfeldt har inte vetat hur sysselsättningen/arbetslösheten ser ut!

Det är nog många som förvånats över hur den svenska regeringen låtit massarbetslösheten växa starkt utan att sätta in åtgärder, som utbildningssatsningar, infrastrukturinvesteringar eller stöd till välfärdsarbeten.

Nu kanske det finns en förklaring. Fredrik Reinfeldt och hans medarbetare har uppenbarligen inte koll på läget. I partiledardebatten gav han helt fel uppgifter som kanske vilseledde stora delar av befolkningen. Uppgifterna kom från finansministern.

Naturligtvis är det ingen som tror att de agerar så aningslöst att de medvetet skönmålar för svenska folket. De hade helt enkelt inte koll på läget.
Men har de haft denna bild framför sig ett tag kanske det kan förklara passiviteten...

Det man kan ha funderingar på är ju kompetensen hos och förtroendet för såväl stats- som finansministern. Om de inte klarar att få fram rätt underlag och läsa statistik rätt - klarar de då att föra en politik för full sysselsättning?

Moderaterna har velat göra det här valet till en förtroendefråga mellan Sahlin och Reinfeldt. Det börjar inte så bra för dem. Sahlin hade koll på siffrorna - Reinfeldt inte...

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: , , ,

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker