2009-11-26

(s)tarkt lag till landsting och riksdag

I helgen som gick antog socialdemokraterna i Stockholms län sina riksdags- och landstingslistor.
Riksdagslistan innehåller många erfarna namn men toppas av en för Stockholms län ny kandidat, Thomas Bodström. Han har tidigare varit riksdagsledmot för Örebro län - men återvänder nu hem till Stockholms län (han bor i Nacka).
Thomas är knappast okänd för någon och han väcker reaktioner. Tycker det är bra med en politiker som så mycket berör. Dels därför att orsaken till att han berör är att han verkligen väcker frågor som spelar roll. Frågor om trygghet - att både bekämpa brott och brottens orsaker - på ett sätt som kanske bara den som på nära håll sett både brottsoffer och förövare kan förstå.
Engagemang för barn och ungdomar - att ha varit ordförande i Ecpat är bara ett exempel.
Förstår att utbildning och en andra chans spelar roll - självupplevt. Förstår att komvux kan ge även den skoltröttaste en ny chans och vill satsa på det för att det också frigör talang.
Framgångsrik, engagerad, hög arbetskapacitet, enkelt att prata med folk... Tror att man får svårt att hitta en bättre kandidat.

Nästan samma beskrivning skulle kunna sättas på Ilija Batljan, Nynäshamns färgstarka och uppskattade kommunalråd, som nu är toppkandidat till landstinget. Har svårt att se någon som är mer handlingskraftig. Det är i Nynäshamn som man vaccinerat (se där en kommun som kan det där) unga tjejer mot livmoderhalscancer långt innan det var ett tvång, som har garanterat sommarjobb till kommunens ungdomar, som avskaffat ofrivilligt deltidsarbete i kommunen - och listan kan göras längre...
Tror att han är personen som kan se till att landstinget levererar.

Till det ett lag bestående av Lars Dahlberg, Erika Ullberg, Helene Hellmark Knutsson och Inger Ros. Alla begåvade och bra - men låt mig slå ett slag för Helene.

Min kollega i Sundbyberg har så mycket klokhet, eftertänksamhet och handlingskraft (jo, det går att förena dessa egenskaper) så att jag är lite ledsen för Sundbyberg men glad för alla invånare i Stockholms län.

Ett lag väl värt att kämpa för.

1 comment:

Tokmoderaten said...

Apropå Helene,

hon är förbannat bildskön också!

Politik
eXTReMe Tracker