2009-10-31

You're no Kennedy

Så sa Lloyd Bentsen i ett klassiskt replikskifte i en vice-president-debatt mot Dan Quayle. Quayle (med reservation för stavningen) hade hävdat att han i kraft av sin ungdom och erfarenhet var Kennedys arvtagare.

Bentsen som hade jobbat med och fostrat Kennedy kunde visa hur Quale stod för en motsatt politik och absolut inte var en arvtagare till Quayle.

På samma sätt lyckades nu Ingvar Carlsson totalt mosa Reinfeldts retorik.

"Vi är det nya arbetarpartiet" säger moderaterna. Ingvar Carlsson, som är uppvuxen i ett hem med en ensamstående lågavlönad textilarbeterska, visade hur man varit och är emot reformer som utjämnar klyftor och förbättrar för löntagare. Hur dagens försämringar av a-kassa inte bara drabbar individer utan också förskjuter makt från arbete till kapital.

"Jag ser Tage Erlander som min förebild" säger Reinfeldt. Ingvar Carlsson, som jobbade tio år direkt under Erlander, lovade att det inte fanns någon likhet mellan Reinfeldt och Erlander.
Erlander var mer än andra oförstörd av makten. Han strävade alltid efter ett starkt samhälle som utjämnade livschanser.

Reinfeldt - "du är ingen Erlander", avslutade Carlsson.

Quayle var efter debatten för alltid körd.

Ingen som hört Carlsson idag kommer kunna se Reinfeldt utan att se den pinsamma likheten mellan Quayle och Reinfeldt. Var det början på spiken i kistan?

Man kan inte låta bli att fundera också efter Svt's undersökning igår som visade att väljarna tilltror en rödgrön regering större tilltro än alliansen när det gäller jobb, vård, miljö och skola. Grym sågning.

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: , , , ,

1 comment:

Anders Johansson said...

Den sågningen är något av det bästa man kan få uppleva.
Ingvars sågning av Reinfeldt var även den av mästerlig klass!

Politik
eXTReMe Tracker