2009-09-21

Grattis Fredrik

Fredrik Saweståhl har precis som Tyresö Nyheter tidigare rapporterat om blivit utsedd till kommunstyrelseordförande.
Jag vill gratulera honom till valet och hoppas att han kan lyckas på de punkter där moderaterna misslyckats i Tyresö, främst när det gäller skolan och förskolan. Det kräver enligt mitt sätt att se det att han ändrar inställning. Det går inte att stå fast vid den nyliberala linje Saweståhl tidigare hävdat. Nu verkar det ju, som framgår av inlägget nedan, som om Saweståhl är beredd att ändra sig om han får kritik - så kanske finns det hopp.

Vi socialdemokrater tänker i vilket fall att fortsätta vårt arbete för att stärka kvaliteten i skola och förskola. Skolan i Tyresö ska inte vara medioker. Den ska vara i topp.

Saweståhls företrädare Berit Assarsson har blivit sur på mig och Kristjan Vaigur för nyheter som varit i Tyresö Nyheter. Som den som läser tidningen ser så ingår varken jag eller Vaigur i redaktionen för tidningen så varför ilskan riktas mot oss känns udda. Men kritiken är i vilket fall att tidningen berättat om konflikter i den moderata partigruppen och att det är fult. Samt att tidningen pekar på att Saweståhl är långt till höger - vilket grundar sig i att han själv definierat sig som libertarian. Undrar vilken lokaltidning som inte skulle ha skrivit det om den person som är på väg att bli kommunens ledande politiker?

Assarsson försöker ge en bild av att det inte finns någon konflikt att tala om, att hon själv gärna sett Saweståhl som efterträdare och att han inte står för den linje han själv uttryckt.

I ABC-nytt idag ger Berit en delvis annan bild. Där berättar hon villigt att hon föredragit en kvinna och att hon fått nej från flera andra kandidater som hon hellre hade velat se. Men det är tydligen ok att själv berätta om konflikter.

En bättre start kunde man väl ha önskat Saweståhl - än att bli offentliggjord som andrahandskandidat. Själv tycker jag att han är en duktig politiker - med exempelvis stor erfarenhet från studentpolitik - även om jag inte gillar hans mycket tydliga högerpolitik.

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: , , , , , ,

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker