2008-10-22

Politisk reklam

Läser DN idag och konstaterar att Tyresös moderater inte är värst när det gäller att med skattebetalarnas pengar köpa propaganda som partierna rimligtvis borde ha betalt.

Stockholms stads styrande har köpt en gigantisk reklambilaga som ska berätta hur bra skolan är i Stockholm. Naturligtvis berättar de ingenting om problemen i skolan. I Stockholm skiner alltid solen. Ett exexmpel som ansvariga skolborgarrådet Lotta Edholm lyfter fram är att andelen behöriga lärare ökat. Att det skett genom att man drastiskt minskat antalet lärare (och lärartätheten) berättas det naturligtvis inte om i den av staden finansierade reklamen.

På samma sätt - om än inte lika extremt - är det i Tyresö. Kommunens pengar används för att berätta om hur bra det är i Tyresös skolor - även om det återkommande kommer rapporter om motsatsen. I veckorna som kommer lär vi av majoriteten få höra vilken stor satsning på skolan som ska göras trots att det blir färre lärare även 2009 (och det från en redan låg nivå...).
Och det lär vi se på betald annonsplats. På samma sätt som vi får se kommunala pressmeddelande om bra resultat i årskurs 5 - och absolut inte se pressmeddelande om de försämrade läsförståelseresultaten i årskurs 8 eller hur resurserna till språkutveckling i förskolan nu minskas för de som bäst behöver det.

Självklart får majoriteten berätta om vad de vill. Och vill de blunda för problem i skola och förskola så får de göra det. Det är synd om Tyresös elever men får till syvende och sist avgöras av väljarna 2010.

Men är det inte rimligt att de får betala för sin propaganda själva?

Appropå politisk reklam - Har idag fått reklam från Skattebetalarnas förening som tycker att jag lätt kan få 67 000 i skattesänkning utan att det får någon som helst konsekvens för välfärden. Ja, vad säger man...
Antagligen tycker de att jag tillhör målgruppen. Har väl rätt inkomst och boende för att vara deras målgrupp. Men tyvärr jag delar inte er uppfattning. Jag väljer hellre att betala skatt och se att mina, och andras, barn får en bra skola.

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: , , , , ,

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker