2008-06-14

Klimatförnekare - också i Tyresö?

Foto: www.fotoakuten.se

Efter den deprimerande upplösningen av fotbollen är det bara att byta kanal. Just nu går en dramadokumentär som heter "2075: När prognoserna slår in". Det är ett försök att visa vad klimatförändringen betyder för våra efterkommande i deras liv.

Jag hoppas att många i Tyresö ser den. Förhoppningsvis en del av Tyresös elever. Detta eftersom Tyresös borgerliga majoritet i torsdag stoppade miljöpartiets förslag att erbjuda alla elever i vissa årskurser att se filmen "en obekväm sanning". Det var dock lite för obekvämt för den borgerliga majoriteten. Det skulle vara upp till varje rektor att bestämma om eleverna ska få se den eller inte.

En orsak till oviljan kan vara den tveksamhet som trots allt tycks finnas inom den borgerliga majoriteten om det finns en klimatförändring och om en sådan innebär att vi behöver förändra vårat sätt att leva.
I det senaste numret av "Vi i Tyresö" (den lokala moderat-tidningen - finns tyvärr inte på nätet) recenserar en av moderaternas förtroendevalda (Kalle Strokirk) en bok som ifrågasätter hela klimatdebatten och ifrågasätter om klimatförändringarna överhuvudtaget är ett resultat av mänsklig påverkan.
En av Kd:s ledande lokala företrädare, Ulf Perbo, driver nu via sitt jobb (vice VD på Bil Sweden) en kampanj för ökad biltrafik - under måttot "Utan bilen stannar Sverige". Där säger man sig förvisso bry sig om klimatfrågan men väljer sedan medvetet att driva kampanj mot sådant som förbättrar klimatet. Man är med andra ord tydligt emot grön skatteväxling (att göra miljöförstörning dyrare och arbete mer lönsamt) och för byggande av alla ringleder man kan komma på (ökar trafiken - därmed inte sagt att alla förbifarter är onödiga - tvärtom).

Behöver jag säga att moderaterna i kommunen under ett års tid utlovat ett miljöprogram som ingen ännu sett röken av.
Behöver jag säga att de mer eller mindre konsekvent röstar ner frågor som handlar om miljön i fullmäktige?


Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: , , , , ,

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker