2008-06-10

Nej, det går inte bättre för Sverige

Visst var det så att regeringen gick till val på att de skulle ta ner arbetslösheten och få ordning på ekonomin. Allt orättvist som regeringen har genomfört har ju i själva verket motiverats av just detta.

Men nu kommer tecken efter tecken på att politiken misslyckas. Inflationen stiger. Semesterkassan blir mindre. Bolånen blir allt dyrare. Hushållen deppar. Allt fler känner att de går back. Svenskarna tror på sämre tider. Kort sammanfattat - lågkonjunkturen kommer.

Och visst kan det vara så som Lena Melin hävdar att arbetslösheten kan bli Reinfeldts verkliga nederlag.

Samtidigt kan man ju inte låta bli att det riktigt upprörande är att moderaterna gjort den kanske största överföringen av resurser från de som inte har till de som redan har med en motivering som alltmer visar sig vara en bluff.
Det har blivit fler trädgårdstomtar på de välbeställdas tomter och mindre fritidsaktiviteter och näringsriktig mat för barn till de som har det knapert - och det leder inte till fler jobb. Tvärtom.

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: , , , , ,

5 comments:

POP said...

Hela den globala ekonomin verkar närma sig en krasch. Men det är så kapitalismen fungerar. Som vanligt är det de som redan har det dåligt som drabbas värst. Vi här i Sverige får ökade bostadspriser medan de i andra länder dör.

http://xpopx.b-s.se/bostadspriserna-kommer-att-krascha/

Anonymous said...

Kul att se att sossar tror att lilla pluttlandet Sverige kan påverka hela världsekonomin, är det därför ni så gärna vill styra och ställa? Nej, ditt inlägg saknar totalt all form av verklighetanknytning, det blir bara tom retorik och gnällanda, ungefär som sossepolitik överlag helt enkelt. Tänk vad uppfriskande det vore att en enda gång få läsa en enda blogg, insändare eller liknande av en sosse som är nyanserad och verklighetsbaserad samt befriad från gnäll och populism, fast det lär ju aldrig hända...

Martin Nilsson said...

Verklighetsanknytning? Tja, länkarna är ju bara hämtade från Sveriges två största tidningar. De kan man naturligtvis beskylla för konspiration mot regeringen och sosseretorik.

Men min poäng är inte att allt är regeringens fel. Bara att argumentationen om hur orättvisa åtgärder (a-kassa, sjukförsäkring, mindre resurser till skola mm) är nödvändiga för att skapa fler jobb visar sig vara en bluff.

Johanna Graf said...

Mera trädgårdstomtar åt folket!

Martin Nilsson said...

Precis! Man får välja - trädgårdstomtar eller välfärd. Kommer jag få hela trädgårdstomte-branschen emot mig nu?

Politik
eXTReMe Tracker