2007-10-16

Tillbaka från värmen...

... och upptäcker att världen inte stannat upp. Massor att saker att göra. Och som om det inte räckte med budgetarbete, höstkampanj och kommande jubileum att jobba med så har det idag snöat i Tyresö, strömmen gått och krisberedskapen kallats in (eller kanske övats om man ska vara mer noggrann.

Allt det här innebär att jag inte hunnit blogga så mycket som jag borde gjort. Dock här kommer några betraktelser;
1. Det var varmt och härligt i Italien. I princip alla dagar spenderades på stranden och jag hann faktiskt med ett par ritkigt bra power-walks i lössand.
2. Min viktminskningskampanj har väl inte riktigt mått bra av en veckas vistelse i Italien - men nu är den igång igen.
3. Under vår vistelse pågick slutkampanjen för primärvalen i Partito Democratico. Partiet är ett försök att något mer ena den splittrade Italienska vänstern och skapa ett stort och kraftfullt center-vänster-block. Häftigt att se en riktig valkampanj om vem som skulle leda partiet (från lokal till nationell nivå). Vinnare nationellt blev Walter Veltroni, borgmästare i Rom och ledande politiker i det gamla DS.
4. Här hemma tycks borgerlighetens problem bestå. Samtidigt som regeringen tagit resurser från Polisen och gett till övriga rättsväsendet seglar det upp en folklig protest mot våldet.
5. Och inte sänks fastighetsskatten. Många kommer få höjd fastighetsskatt. Knappast vad man räknat med. Det är nog inte många bostadsrättsinnehavare i Stockholmsregionen som tjänar på regeringens förslag. Snacka om löftesbrott!
6. Och snart är det moderatstämma. Moderatledningen gör sitt bästa för att framstå som om de är goda socialdemokrater (nej till marknadshyror, inte prata för mycket om arbetsrätten, kvotera in kvinnor och inte avskaffa värnskatten (än)). Och även om det bara är strategi för att inte framstå som det högerparti man är så knorras det rejält bland ombuden. Det räcker med att dra en runda här i stadshuset för att förstå det.
7. Har nu fått möbler till mitt arbetsrum. Efter mycket förhandlande här i stadshuset har jag gett med mig och köpt sakerna på Kinnarps. jag är fortfarande inte helt övertygad om förträffligheten. Dyrt, försäljare som inte imponerar när det gäller service, lång leveranstid samt inte 100%igt skick på varorna.
Så jag har faktiskt revolterat och inköpt vissa grejer på IKEA. Snyggare, billigare och snabbare. Men mot det kommunala regelverket. Återkommer med rapport om jag behöver betala det själv.

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker