2010-07-22

500 inlägget... Mitt i semestern

Upptäcker att jag nu författar mitt 500:e blogginlägg (sedan jag startade om - de som följt mig vet att jag lyckades tappa bort en tidigare version av bloggen - och med det ganska många inlägg).

Mitt i sommaren kan man inte annat än att konstatera att

1. Det blir svårt att komma tillbaka till långbyxor och kavaj. Kanske ger de närmaste dagarna lite stöd. Men det har verkligen varit en bra sommar.

2. Det har varit mycket fotbolls-vm i min familj. Ännu frågar yngsta sonen om olika resultat.

3. Politiken har kommit i bakgrunden av Reinfeldts försök att mörka orsaken till Littorins avgång.

4. Från Almedalen var det annars roligast att ordföranden för Socialdemokraterna i Stockholms län, Mikael Damberg, vann SM i högskolepolitik. Ministern Tobias Krantz hade blivit utslagen tidigt. På samma sätt var det kul att Eric Sundström vann debatt-SM.

5. Men även vid sidan av Almedalen och politiska skandaler har det inte saknats politiska nyheter. Bara häromdagen visade det sig att Anders Borg har fastnat i finansministerfällan (han är inte ensam historiskt sett) att skönmåla utvecklingen. IMF hävdar att Borg räknar med dubbelt så hög tillväxt som det är realistiskt att tro. Och samma dag som DN visade hur viktigt RUT skulle vara för jobben (även om de flesta kanske inte övertygas av vikten av att barnflickor som följer med på utlandssemestern behöver skattesubventioneras) visade Svenska dagbladet att långtidsarbetslösheten ökat med 60%. Så det beror på var man tittar...

6. Semestrar en vecka till - men sedan blir det full fart...

2 comments:

Anonymous said...

Men vem bryr sig?

Martin Nilsson said...

Uppenbarligen du - eftersom du läste och sedan skrev här...

Politik
eXTReMe Tracker