2009-06-20

10000 besökare - lagom till sommaren

Som ni själva sett har aktiviteten här blivit än mer sporadisk. Jag har tagit tidig semester och den senaste veckan har jag varit på semester i Italien och tänker hinna med en kort tur till Frankrike innan jag om några dagar återvänder hem.

Vi har haft en vecka med strålande sol och värme samt massor med god mat. Midsommar firades helt utan sill och potatis - men jag kan lova att det finns godare alternativ (skaldjurspasta, tagliata, pannacotta och pecorino).

Nästa vecka hoppas jag kunna blogga mer - det är lättare när jag kommit hem - även om jag till min stora glädje har kunnat fixa italienskt kontantkort till det mobila bredbandet. Efter åtskilliga försök förra året lyckades jag helt plötsligt nu...

Tills dess bloggen aktiveras igen glädjs jag dock åt att besöksantalet nu passerat 10 000 unika besökare sedan jag aktiverade den igen (efter en tids vila) i maj förra året. Även om jag vet att det jämfört med många mer aktiva och lästa bloggare är en låg siffra så är jag glad över att så många hittat hit. Till hösten ska jag försöka bli lite bättre på att blogga nyheter (inte minst om sådant som är viktigt i Tyresö)...

3 comments:

Anonymous said...

Åka till Italein och Frankrike har inga vanliga arbetare råd med.

Martin Nilsson said...
This comment has been removed by the author.
Martin Nilsson said...

Nej, det har du helt rätt i. Åtminstone nu när den svenska kronans värde är så utraderat. Det blir aldrig så tydligt om hur fattigt Sverige blivit under regeringen Reinfeldt som när man åker utomlands.

Därför är det nog nu många svenska arbetare som inte har råd att åka. Annat var det under den socialdemokratiska regeringen då kronan stärktes och reallönerna oavbrutet höjdes.

Därför bör en politik möjliggöra att fler kan åka på semester i Sverige, och utomlands. Precis somn det var förr.

Men om inte arbetare har råd med det så är det ju än mer uppenbart att de grupper som aktivt straffats av den sittande regeringen inte har råd med semester. Arbetslösa, sjukskrivna och pensionärer får finna sig i sjunkande ersättningar och relativt höjda skatter. För dem finns det ingen semester alls att vänta.

Så i det håller jag med Anonymous att vi behöver en ny politik. En politik som minskar klyftor och ger fler chansen.

För andra sidan av den förda politiken är ju att sådana som jag, med relativt hög inkomst, fått stora skattesänkningar. Jag tycker i grunden det är en orättfärdig politik och är beredd att betala mer i skatt. Då kanske både jag och andra har råd att åka på semester...

Politik
eXTReMe Tracker