2009-04-03

Målarfärg i stället för stambyten...

Nu har kommunens moderatledda majoritet berättat hur de ska investera sig ur krisen. Svaret blev -

Men i vilket fall finns det pengar till ny målarfärg på Nyboda skola. 3 miljoner till en skola som behöver stambyten och kanske byggas helt ny. Ny toppnotering i att dölja problemen i Tyresös skolor.

Samtidigt minskar pedagogtätheten i förskolan i Tyresö. Tidigare hette det från moderaterna att det var ok att bryta vallöftet om mindre barngrupper med hänvisning till att det i alla fall blev bättre pedagogtäthet. Nu går utvecklingen åt fel håll och på vissa förskolor kommer det nu gå 7 barn per pedagog - ny bottennotering...

Misstänker att det behövs mycket ny färg för att dölja det misslyckandet

5 comments:

Anonymous said...

Det stämmer inte om Nyboda - gå in på www.tyresomoderaterna.se och läs senaste pressmeddelandet.

Martin Nilsson said...

Oj - ska man tolka det som om att Tyresömoderaterna (som jag antar att anonymous tillhör) köper beskrivningen av pedagogtätheten och att man inte svarat på hur vi ska ta oss ur krisen.

Sedan när det gäller Nyboda så är det ju bra att man sedan i tisdags (då man vägrade gå med på att det var bråttom att få fram förslag) nu verkar ha skyndat på tidplanen - bra. I sak kvarstår dock att det är målarfärg som beslutats när det hade behövts stambyten eller nybyggen. Kanske kommer det att bli av någon gång kring 2013-2014 - men vad händer fram dit?

Anette said...

Nej - från anonym - jag är inte med i tyresömoderaterna, men jag har gått i skolan i tyresö och vet att det du beskriver inte stämmer! Sen att jag inte vill figurera med namn hoppas jag att du kan respektera! Jag bor inte ens i Tyresö längre, men jag har mina föräldrar kvar där, samt att jag inte är så himla politisk aktiv. Däremot är jag involverad i skolan i mitt yrke och tycker att du anger en hård ton i debatten.....

Martin Nilsson said...

Hos mig - till skillnad från i många andra bloggar - har man rätt att vara anonym (allt under förutsättning att man inte kränker andra genom exempelvis främlingsfientliga inlägg). Därför har även du rätt att vara anonym. Sedan är det naturligtvis roligare om man vågar/vill stå för sina åsikter även med namn...

Sedan säger du dig veta att det jag beskriver inte stämmer. Och att jag anger en hård ton i debatten.

Detta grundat på att du jobbar i skolan (dock inte Tyresös)och att du har gått i skolan (tidigare!)

Man kan naturligtvis tycka att jag har en hård ton när jag envisas på att peka på problemen vad gäller de förutsättningar Tyresös skolor får. Men jag kommer fortsätta göra det. För oavsett vad Anonym tycker så är jag övertygad om att det är de med sämst förutsättningar som drabbas av en skola som inte kan ge tillräckligt stöd.

Och det har jag sett både via egna upplevelser, många timmars prat med lärare (som vill så mycket mer) och genom faktaunderlag - oavsett om anonym i sin egna högst privata skolgång inte upplevt det.

Ibland gäller det att se lite längre än sin egna högst privata upplevelse...

Hasse said...

Det är ett hån mot alla vi småbarnsföräldrar att det moderatledda styret i Tyresö inte satsar på våra barn. Det kommer bli en dyr nota efter alla de förlorade år som det moderatledda styret bär ansvaret för. När jag växte upp i Tyresö var det en kommun där man satsade på skolan och på dagis (som det hette på den tiden - förskola idag).

När jag gick i skolan, från första klass till gymnasiet höll skolorna i Tyresö god klass med en bra lärartäthet.

Utan de jättestora satsningar som den tidigare socialdemokratiska regeringen gjorde på skolan och förskolan genom att öronmärka pengar till dessa kärnområden inom välfärden hade den moderatledda ointresset för våra barn blivit tydligare än tidigare.

Frågan är om jag ska vara tvungen att flytta från min hemkommun som jag har vuxit upp i för att ge min dotter en trygg vistelse på en förskola som har tillräckligt med personal för att ge henne det stöd och den hjälp som hon, precis som alla andra barn kan behöva för att ta sina första steg på ett livslångt lärande.

Tyresö har varit en kommun dit folk flyttar, men fler kanske gör precis som Anette, flyttar från kommunen för att det är en kommun på dekis, en kommun som inte satsar på värlfärdens kärna - förskola/skola.

Politik
eXTReMe Tracker