2008-11-25

Ny gruppledare i Barn- och utbildningsnämnden

Eftersom jag numera har förmånen att jobba tillsammans med Marita Bertilsson, som sedan den 1/11 är politisk sekreterare (på 60%), hade Tyresö Arbetarekommun igår möte för att utse efterträdare.

Därför är jag idag glad att kunna säga att Lovisa Lagerström Lantz efter årsskiftet blir ny andre vice ordförande i Tyresös Barn- och utbildningsnämnd.Hon är just den person som jag är övertygad om kan lyfta Tyresös skolor och förskolor. Som vi socialdemokrater tidigare visat handlar problemen i Tyresös skolor och förskolor idag inte om personalen. Det handlar om de förutsättningar som personalen ges att jobba med.

Vi har visat hur usla resurser ger en dålig lärartäthet och dåligt stöd till alla de barn som utvecklas. Men vi har också visat hur den politiska ledningen totalt fallerat. Kraven och förväntningarna har varit otydliga. Moderaterna, och då speciellt nämndens ordförande Mats Fält, har inte vetat vad de velat och inte kunnat formulera det ut till verksamheterna.

Lovisa är i mina ögon rena motsatsen. Hon är van vid att leda organisationer mot tydliga mål. På hennes CV står att hon varit ordförande i UNF (Ungdomens nykterhetsförbund), pressekreterare åt Ulrica Messing och projektledare på Westanders. Just nu jobbar hon som presschef på NCC (och jo, just det du ser henne i tidningarna i den rollen).

Den som träffat Lovisa missar knappast hennes engagemang som tar sig uttryck på många sätt (i politiken - där hon fn är aktiv i Kultur- och fritidsnämnden - eller i vardagen där hon bla är god man). För mig var inslaget i Tyresöradion (som tyvärr nu är borttaget) en god illustration på det. Samtidigt kombinerat med att vara småbarnsförälder och som sådan med egna erfarenheter av nämndens verksamhetsområden.

Även om hon likt jag är inflyttad (vem är inte det i Tyresö?) så är hon definitivt mer Tyresöbo än jag i bemärkelsen att hon verkligen lever friluftslivet som Tyresö ger möjlighet till. Men jag var faktiskt ute och åkte pulka i Söndags...

Behöver jag säga att jag är glad att Lovisa hoppat på tåget mot en socialdemokratisk valseger 2010?

Och jag tror fler föräldrar, och personal i skolan och förskolan, än jag funderar på om Mats Fält är en bättre ordförande för Barn- och Utbildning än vad Lovisa är.

Det är det som valet står mellan i valet 2010.

Och låt mig säga att jag är övertygad om att alla våra gruppledare på samma sätt vid en granskning väl matchar och är mer kompetenta än de som borgerligheten nu har (men vad som händer där vet vi ju inte eftersom flertalet sannolikt likt KSO pensionerar sig vid valet).

Allt med en bra samordning av undertecknad och Marita Bertilsson.

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: , ,

2 comments:

Nya Bergérusbloggen 3.0 said...

Vad roligt! Önskar Lovisa all framgång med sitt nya uppdrag. Det är bra att skifta lite när man sitter i opposition. Det är svårt att hålla ångan uppe annars. ABBE

Martin Nilsson said...

Tack

Och jag framför det till Lovisa om hon inte ser det själv. Tror det blir mycket bra.

Politik
eXTReMe Tracker