2008-09-26

"För mig är hon en fantastisk kvinna"

Just så sade den kristdemokratiska riksdagsledamoten Cathrine Pålsson Ahlgren på frågan "Sarah Palin, hon är emot abort både vid våldtäkt och incest, vad tänker du om henne, Cathrine Pålsson Ahlgren?"

Svaret;
"För mig är hon en fantastisk kvinna" "Det är hennes åsikt och den respekterar jag till fullo"

Finns att lyssna på här

Strax innan har man hört samma riksdagsledamot vrida sig fram och tillbaka på frågan om det är en kristen hållning att vara för rätten till abort.

En sida av mig hade gärna hört det moderata kommunalrådet i Tyresö, Mats Fält, som kampanjat för Mccain (och därmed Palin) kommentera inställningen till abort.

En annan mer allvarlig sida blir bara rädd.
Först försöker man intala unga tjejer att avhållsamhet är det enda riktiga alternativet.
Sedan drar man ner rådgivning om sex och subventioner till preventivmedel.
Därefter försöker man förbjuda unga tjejer att göra det val som de haft ångest och kval inför (men ändå till slut konstaterat som det minst dåliga av två dåliga alternativ).
Och när man förpassat unga tjejer till att bli ofrivilliga mammor med behov av stöd ska man döma dem som bidragsberoende och försämra skyddsnätet som den här gruppen mer än andra behöver.

Och här vägrar en kristdemokratisk riksdagsledamot, av rädsla för att förlora kristna högerns väljare, att ta avstånd från en politiker som vill förvägra kvinnor som blivit våldtagna eller utsatta för incest rätten till en säker och legal abort. Ett trauma ska kompletteras med ett annat.

Jag mår illa.

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: , , , , , , ,

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker