2008-06-06

Obama, vänsterpartiet och Eskil Erlandsson- en morgon utan tidningar

Har inte betalt dyrt för att jag inte ska få tidningar. Fattar varför tidningar inte kommer ut alla jul-dagar. Men där går gränsen.
Går det inte att hitta vikarier? Nog borde det gå att få fram tidningar även på helgdagar (särskilt som det bara för något år sedan gick alldeles utmärkt att göra tidningen den 6:e juni).

Så man får titta på nätet i stället;

Vänsterpartiet säger att inte alla den borgerliga regeringens skattesänkningar automatiskt ska återställas. Hur skatterna ska förändras beror i första hand på hur behoven i välfärden ser ut. Det är ett gott tecken för ett kommande röd-grönt regeringssamarbete. Frågan är bara om Ohly förmår att få kongressen att tycka så (den brukar vilja vara lite mer "radikal" än partiledningen) och välja att avstå från att alltid vara alla goda gåvors givare.

Obama har direkt blivit attackerad av McCain. Inte för att han har fel åsikter (eftersom han delar dessa med majoriteten av amerikaner) utan för att han inte är "erfaren nog" och "att han inte duger".
Förutom den svåra balansgång som det innebär att hävda erfarenhet som mångårig senator och samtidigt inte framstå som en del av Washington-etablissemanget så visar McCains retorik på något vi kommer se i Sverige också.

De nya moderaterna har ju för länge sedan gett upp att i retoriken stå upp för något som helst som man inte hittar stöd för i opinionsundersökningar (vad man sedan gör i praktisk politik är något helt annat...). Och eftersom mycket av svenska folkets värderingar är rätt socialdemokratiska tvingas moderaterna hitta andra konfliktytor - och lita på att det komemr handla om förmåga att leda och kompetens. En stor del har ju handlat om att Mona Sahlin inte lämnar besked när hon och partiet kör ett rådslag (samma rådslag som nu moderaterna själva för). Trist när (m) inte vill diskutera vilket samhälle man ska ha utan försöker måla upp det hela till en ledarskapsfråga.

Och så har vi Eskil Erlandsson. Vad ska man säga? Jag förstår inte ens exemplen - tycker han att de saker han beskriver är saker som är legitima?

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: , , , , ,

2 comments:

Nathalie Sundesten Landin said...

Tidningen görs ju dessutom innnan vi andra påbörjar vår helgdag.

Martin Nilsson said...

Absolut. Gör det hela än mer tokigt.

Politik
eXTReMe Tracker