2008-06-09

"Istället för att satsa på de som inte jobbar"

Vår statsminister utlovar en stor satsning på äldre. Bra, det behövs - men jag är genuint skeptisk till regeringens satsningar. De brukar vara lagom stora för att kunna framställas som en stor satsning men tillräckligt små för att aldrig märkas i verkligheten. I jämförelse med de summor som regeringen lagt på skattesänkningar kommer säkert denna "satsning" uppgå till 1/50-del.

Det intressanta är däremot statsministerns argumentation i Svd att han vill "göra de satsningarna i stället för att satsa på dem som inte jobbar".
Jag förstår taktiken. Det handlar om att få socialdemokrater och andra som vill ha ett anständigt skydd vid arbetslöshet och sjukdom att framstå som stående emot arbete och jobb. Men borde inte statsministern nu sansa sig lite och bli lite mer statsminister för hela landet och alla som bor här. Han ägnar sig åt att ställa grupper emot varandra och säga att det är "deras fel" om man inte har råd att satsa på de äldre. Resonemanget går naturligtvis att utvidga till andra grupper - invandrare, funktionshindrade mm - men brukar då användas av mindre rumsrena grupper.

Vill du vara där Reinfeldt? Är det din nya retorik för att vinna tillbaka en del av dina förlorade röster? Är det värt att betala det priset?

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: ,

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker