2008-05-26

Och vad ska man nu göra till sommaren då?

Ända sedan jag för lite drygt tre år sedan flyttade in till Tyresö har mitt liv varit lite kaosartat. Småbarn, mycket på jobbet (följt av lite mindre och sedan intensiva studier och nu hårt arbete igen) och omställning. Tiden har helt enkelt inte räckt till. Resultatet har märkts där hemma. Kaos har bar varit förnamnet ibland.

För ett par veckor sedan hamnade jag hemma hos ett par vänner som berättade att de köpt städhjälp hem. Det satte naturligtvis igån processen att fundera på om jag också måste göra det? Men jag vill inte. Inte för att jag har några moraliska aspekter på att andra gör det (att inte ha det är inte samma sak som att tycka att det är rätt att med skattemedel subventionera tvättning i hemmet - men absolut inte på ett effektivare tvätteri - sic.)
Nej jag vill inte av två skäl. Dels vill jag hellre använda mina pengar till i tur och ordning resor med min familj, tjänster som jag av kompetensskäl inte klarar att göra själv samt roligare tekniska prylar... Och lite annat.
Dessutom vet jag att jag för att slippa skämmas skulle städa någon/några timmar innan städaren skulle dyka upp - och vad har jag vunnit då?

Men detta sagt utifrån en lyxposition som jag nu har då svärföräldrarna flyttat närmare och kan periodvis vara en hel del med barnen. Tillsammans med mindre resande i jobbet känns det helt plötsligt som om det ä möjligt att få ordning. Rum efter rum har nu under senvåren succesivt arbetats av och igår blev tvättstugan så gott som klar och ordningen i ett sådant skick att jag intensivt kände för att försegla huset - här ska ingen komma och få ta min städning iväg.

Nåja - då gäller det bara att hålla efter och bjuda in till fester (medans det nu är ordning...) så att man njuter av städningen.

2 comments:

Nathalie Sundesten Landin said...

Vi är redo :-)

Martin Nilsson said...

Bra. Återkommer när jag fått ordning igen - min förseglings-teori funkade väl så där i praktiken...

Politik
eXTReMe Tracker