2007-03-19

Reinfeldt med rätta rädd för Sahlin

Den som läser DN:s referat av debatten kan se en tydlig illustration på det som vi länge kunnat ana. Att Reinfeldt är genuint rädd för debatter med Sahlin. Han vägrade debattera i valrörelsen och när socialdemokraterna nu ville ha en längre debatt så försökte han först helt avstå men lyckades till slut korta ner den.

Han kom helt av sig och allt tal om blocköverskridande samarbete framstår som tomt tal när han direkt backade tillbaka från Sahlins invit på familjpolitikens område. Han hade inte direkt ett lysande svar på hur skolan blir bättre genom att sjuåringar (eller sexåringar eftersom de i många fall vill sänka åldern för skolstart) graderas med betygsliknande omdömen.

Och enda beskedet på miljöns område var att vi inte ska vilja för mycket. Men kanske är det som Sahlin sade att man kanske ska vara glad för att Reinfeldt nu är för de stärkta miljökrav som s-regeringen genomförde och som han då var emot.

Och när Mona Sahlin pratade om alla de minskade möjligheter som den borgerliga regeringen nu bestraffar de arbetslösa med och därmed stänger dem än mer ute från arbetsmarknaden träffade hon rätt.

Reinfeldt pratade i kommentarerna till Sahlins tal om att det bara innehöll one-liners. Idag var det Reinfeldt som försökte sig på det. Problemet för honom är att politiken hinner ifatt honom. Det går bra att köra med den halvsossiga retoriken när man inte själv behöver visa vad man står för. Men nu när väljarna sett vad det innebär så blir det mindre lyckat.

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: , , , , , ,

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker