2007-03-27

240000:-


OK - jag har köpt ett hus och en sommarstuga (numera såld igen) som har varit dyrare. Annars nådde jag mitt högsta inköp någonsin igår. Det är fascinerande hur snabbt man kan göra av med så mycket pengar.

Men jag gillar allt för mycket att köra bil och har allt för dåligt samvete för dess miljöpåverkan för att inte skaffa en miljöbil. Så nu sparade jag 10 000:- åt Maudan och Borg. Man kan ju inte stoppa upp miljöbilsmarknaden hur länge som helst bara för att regeringen aldrig kommer till skott.

Dessutom köpte jag bilen i Göteborgstrakten där en sådan här bil var ungefär 20 000 kronor billigare än i Stockholm. Varför är det så?
Nåväl i maj kommer skönheten. De som vill bjudna på en provtur i Tyresös natursköna omgivning får kommentera nedan...

5 comments:

Lars Leander said...

Men varför en SAAB, Martin!
Det var väl präktigt och Politiskt Korrekt så det bara skriker om det!
Varför inte en Alfa eller en Citroën?
Släpp loss...

Martin Nilsson said...

Citroen? Ok det är väl en bil. Men en Saab är allt annat än tråkigt. Du vet arvet från flygindustrin och så vidare (fråga Håkan så förstår du). Men jag bjuder på en provtur Tyresö runt så förstår du...

J.Büser said...

Hej Martin. Det var en riktig dyrgrip. Hoppas det blir många härliga åkturer i den ;)

Johanna Graf said...

Aj, aj , aj. Hade du väntat ett par dagar hade du fått 10 000 pix rakt ner i fickan. http://www.regeringen.se/sb/d/8827/a/79672

Martin Nilsson said...

Tror faktiskt att jag får 10 000 av regeringen. Om jag har förstått reglerna rätt gäller det bilar som registrerats efter 1/4 och eftersom jag får min bil i slutet på maj så räknas jag väl in. Nu hade jag ju i och för sig köpt bilen utan stimulansen så i mitt fall är det ju bortkastade pengar.

Lite trött kan man väl bli också på att regeringen ger stimulans till bilar som hög- och medelinkomsttagare kan köpa och sedan köra på helt vanlig bensin. Nog borde det vara själva bränslet som stimulerades. Och nog borde stimulansen omfatta även konvertering av äldre bilar så att även de med lägre inkomst kan leva mer miljövänligt.

Men nu får jag ju, i en omvänd fördelningspolitik, 10 000 extra att spendera. Jag får väl fundera vad jag ska göra med dem...
Några förslag - någon...

Politik
eXTReMe Tracker