2007-02-23

Mona Sahlin - en vinnare!

DN publicerar idag ännu en av sina TEMO-undersökningar. Precis som vanligt när det går dåligt för alliansen avstår Henrik Brors från att kommentera (hans analysförmåga rymmer sannolikt inte sådana resultat).

Det enkla vore ju att förklara alliansens fall med deras egna tillkortakommanden och inte minst den allmänna belastning Carl Bildt numera utgör för regeringen.

Tror dock att det är värt att notera att detta är den första hela TEMO-undersökningen sedan det blev uppenbart klart (och det hunnit sjunka in) att Mona Sahlin blir ny partiordförande. Många är de på höger-kanten som trodde att det skulle stjälpa. Tvärtom fortsätter vänsterblockets uppgång och (s) är i praktiken lika stora som alliansen.

Det är en upenbar indikation att Mona Sahlin rekordsnabbt blivit etablerad och accepterad. Tror att vi nu har ett stabilt läge ett bra tag framåt. Men om s-uppgången ska fortsätta förutsätter det en fortsatt kritisk prövning av ledarskap, samarbetsformer och den i valrörelsen alltför konservativa sakpolitiska profilen.

Sedan kommer förstås Reinfeldt försöka vinna framsteg på grund av konjunkturuppgång och statsmannaroll som EU-ordförande 2009, snarare än på grund av sin egen politik.

Redan kan man hitta borgerliga debattörer som tar opinionsfallet som intäkt för att man ska göra irreversibla förändringar medan tillfälle ges. Så var det med det självförtroendet hos alliansen.

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: , , , , , ,

2 comments:

Kurre said...

Tillkortakommanden? Belastning? Får jag be om lite mer respekt för Sveriges mest kompetente utrikesminister genom tiderna, tack!

Martin Nilsson said...

Ja, det är väl bra att någon tycker så. Många är ni inte.

För övrigt har jag lite svårt att ta någon som hyllar Pinochet på sin blogg och samtidigt säger sig vara för frihet för ens något litet seriös.

Politik
eXTReMe Tracker