2012-06-06

Musikklassernas (och Nybodas) framtid

Jag har tidigare skrivit om hur upprörande jag tycker behandlingen av den kvalitativa undervisning vid (och det kulturarv som utgörs av) Tyresö Musikklasser.

Nu har jag begärt att frågan ska behandlas av Barn- och utbildningsnämnden vid nästa sammanträde. Och det ska inte vara i slutna rum. Jag anser att det här är en fråga som tjänar på offentlighet - oavsett om det är som den politiska majoriteten hitills hävdat att allt bara är ett stort missförstånd eller om det är som föräldrar och elever tycker att det pågår ett försök att riva ner en framgångsrik utbildning.
Nedan ser du mitt mail till Barn- och utbildningsnämndens ordförande.


Till Ann-Christin Svensson (Birgitta Wigren för kännedom)

Mot bakgrund av den senaste tidens diskussion om situationen på nya Nyboda skola förutsätter jag att nämnden på nästa sammanträde får en ordentlig möjlighet att diskutera situationen vid skolan.

Eftersom det finns väldigt många ouppklarade trådar i den offentliga debatten (nybyggnationen, musikklasserna, personalfrågan med mera) och ett stort engagemang i frågan anser jag att det bästa vore om nämnden kunde göra en offentlig hearing i frågan i samband med nämndens sammanträde den 13/6. Öppenhet är generellt en bra metod att reda ut eventuella missförstånd och skapa en dialog mellan medborgare och valda (och som jag förstår det verkar man från skolan och delar av kommunen anse att det föreligger missförstånd).

Jag är självklart beredd att diskutera datum för en alternativ dag om det fungerar bättre. Jag är också beredd att konstruktivt diskutera formen för en sådan utfrågning.

Vänliga hälsningar


Martin Nilsson
2:e vice ordförande Barn- och utbildningsnämnden

3 comments:

Anonymous said...

Hej,

Vill bara stämma av hur det gick igår? Ryktet går att Birgitta wigren fått sparken. Vet du något om det? Stort tack för all draghjälp vi kan få!

Anonymous said...

Ifråga om öppen utfrågning - gick det inte alls. Beskedet var tydligt att de inte tänker medverka till det. Tyvärr verkar det som om slutenheten fortsätter.

På det slutna nämndsmötet blev det i alla fall en ganska hetsk diskussion när jag väckte frågan. Majoriteten och förvaltningschefen medgav att mycket inte skötts bra - men vägrade att ens vara nära det de kallade ett personalärende.

Vi socialdemokrater hävdade att det inte bara handlar om ett personalärende utan om att hålla kvaliteten i en utbildning och om den förtroendekris som uppenbart finns på Nyboda skola gentemot ledningen både från personal och brukare.

Men mycket längre än så kom vi nog tyvärr inte. De var inte intresserade av att göra något som helst för att ändra position - var i alla fall min bild. Tyvärr :-(

Vänliga hälsningar

Martin

Anonymous said...

Trååååkigt...

Mera glam och skvaller, Martin! Och lite kakrecept, för faen!

Politik
eXTReMe Tracker