2010-05-05

Vi tänker slåss för varje krona till skola och omsorg i Tyresö

Knappt har de olika budgetalternativen lagts innan debatten handlar om alldeles tokiga saker. Alliansen, sura över att inte ha den skattechock - som de förberett sig för i månader - att bråka om försöker nu sig på konststycket att anklaga de rödgröna för både skattechock och att ha accepterat det mesta av regeringens politik. Det är naturligtvis svårt att få att gå ihop.

Sedan försöker de få den rödgröna satsningen på utbildning, infrastruktur och välfärd att vara "stockholmsfientlig". Som om Stockholmarna uppskattar det som händer i vården eller köerna i trafiken och kollektivtrafiken. Eller att Tyresöborna gillar det som händer i skolan. Allt för att regeringen valt skattesänkningar för de absolut rikaste i landet istället för att investera i jobb och utbildning...

Men det som nu faller bort är tyvärr den skillnad som finns mellan hur mycket regeringsalternativen är beredda att investera i välfärd och utbildning.
För Tyresös del innebär den rödgröna budgeten 170 fler i utbildning eller praktik samt 29 miljoner kronor till kommunen under 2011 och 2012. Bara under 2011 möjliggör det 36 anställningar i välfärdens kärna.

Till skillnad från hur den moderata alliansen i Tyresö tänker vi också använda pengarna till skolan och omsorgen...

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker