2009-02-17

Det bli inte alltid som man tänkt sig....

Hade tänkt ägna åtminstone en del av eftermiddagen åt att skriva blogginlägg. Hade flera ingångar på gång. Alltifrån till att Vd för Aftonbladets nya resemagasin heter Storm i efternamn till att utse några av de vardagshjältar som vår vardag består av.

Det senare lovar jag att återkomma till. Dock blev hela eftermiddagens arbete fokuserat på en riktigt usel revisionsrapport från Öhrlings PricewaterhouseCoopers. Gissar att det inte finns något direkt samband mellan längden på revisionsfirmans namn och kvaliteten på deras rapporter - men ibland kändes det som om det var den typen av kausalitet som ibland behövdes motbevisas.

Rapporten handlade om skolan och följde en väl beprövad norm i kommunen om att allt är bra. Åtminstone nu - innan kanske det inte var så bra - men nu är det a´andra sidan väldigt bra.

Det finns naturligtvis politiska återverkningar av en revisionsrapport som på tvärs emot andra utvärderingar (som revisorerna inte kommenterade - kanske hade de inte orkat läsa eller informerats om dess existens) hävdar att styrsystemet för Tyresös skolor fungerar bra.
Men mest upprörd är jag över att kommunen betalar dyra pengar för en revisionsrapport som bara på sakgranskning hade blivit så underkänd i en normal c-uppsatsgranskning.

Återkommer om det där andra mer intressanta - kände bara ett visst behov av att skriva av mig....

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker