2008-06-17

Personval - vilket skämt...

Idag ska riksdagen debattera FRA-frågan. I sak är kritiken massiv. Jag håller med om det i denna fråga och detta förslag.
Tycker att mitt parti landat rätt i att inte för alltid säga nej till alla förslag om att skydda det öppna samhället mot hot men att kräva att insatser som i sig kan misstänkas kunna användas för att undergräva integritet och rättssäkerhet omgärdas av regler som hindrar sådant.

Att gå till val på att stå upp för personlig integritet (som exempelvis centern försökted göra en stor sak av) och sedan göra något tvärtemot är riktigt dåligt. Det är inte enkel moral utan dubbel sådan.

Men det intressanta är också att partipiskan viner. De som i teorin säger sig stå upp för personval är de som hårdast undertrycker ledamöternas frihet att tycka som man vill. Man hävdar blockpolitikens överlägsenhet framför det som en majoritet av svenska folket och dess valda egentligen tycker.

Så nästa gång någon borgerlig politiker säger att de är för personval - kom ihåg att det inte ska ha någon som helst betydelse när de valda röstar i riksdagen. Oj, så mycket moral det blev nu då...

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: , , , , ,

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker