2008-06-25

Mitt sommarlov


Nu går jag på sommarlov.

Hallå - vänta - jag är kvar ännu och tänker vara det då och då på bloggen. Hur ofta beror på en mängd faktorer som tex hur lätt är det att få ett italiensk kontantkort att fungera till det mobila bredbandet (jo, jag har läst alla varningstexter om höga kostnader i tidningarna), hur mycket regn faller det ute, hur uttråkade verkar mina barn bli när de inte kan spela tv-spel på en månad osv...

Men först bär det alltså av till Italien. Där väntar bad, sol och god mat. Och en och annan tur till grannbyn blir det nog också.

Därefter Visingsö för att avslutas med Halland och Skåne och släkten.

Avkoppling är naturligtvis påbjudet men också att när lugnet infunnit sig ta mig tid att reflektera och begrunda det som varit under året. Då hoppas jag också kunna komma tillbaka med de tankar jag haft efter mina skolpraktiker i våras som jag utlovat tidigare här på bloggen.

Politiken då? Jo, så länge de borgerliga politikerna fortsätter komma med underliga förslag så finns det nog underlag för blogginlägg. Idag ska Odell avskaffa värnskatten (dagen efter socialdemokraterna haft seminarie om de ökande klyftorna i samhället) och Hans Blix fortsätter sitt korståg för mer kärnkraft. Samtidigt är han förvånandsvärt ärlig. Alltid annars brukar kärnkraftsanhängare ställa farlig kärnkraft mot likaledes farlig kolkraft. Nu medger han att alternativet är många vindkraftverk där invändningen huvudskligen är av estetisk karaktär. Välj mellan fult elelr farligt alltså. Jag vet vad jag väljer!

Men det finns ju inte bara tokar och negativa nyheter där ute. Min kollega Lago i Södertälje lyser upp en del av tillvaron.

foto: www.fotoakuten.se

3 comments:

Fredrik Lundh said...

Njut av ledigheten, Italien och allt annat som väntar där ute. Ska själv jobba fram till miten på Almedalen. Sedan drar jag i raketstolen och skjuter ut mig... LÄNGTAR!

Ewa said...

Ni ar hjartligt valkomna att halsa pa oss i Montepulciano om ni har tid. Jag bjuder garna pa vart vin och tips om mobila internetuppkopplingar!

Anonymous said...

Jag tycker det är ett UTMÄRKT förslag att avskaffa den sk. "värnskatten" ( vilket uttryck...) INGEN, vare sej fattig eller rik ska behöva betala MER än hälten i skatt på den sista intjänade hundralappen!

Politik
eXTReMe Tracker