2008-06-23

Behagliga teorier

Foto: www.fotoakuten.se

Tillbaks från midsommar känner man väl sig inte helt fräsch och pigg (och nej det beror inte huvudsakligen på drycker som intagits - utan mer allt som ska hinnas med och göras - man går inte direkt ner i varv). En del av ofräschheten består väl i att man ändå äter (och till viss del dricker) för mycket.

Därför känns det bra att ha firat midsommar tillsammans med Anna, Patrik, Tilda, Tua och Sara. Dels är de trevliga, gillar god (snarare än mycket) mat och våra barn leker bra tillsammans.
Därtill har Patrik lanserat en teori som är så bra på midsommar (och en del andra helger). Den går ut på att kroppen maximalt kan ta tillvara/hand om en viss mängd kalorier. Det som kommer efter det försvinner helt sonika ut igen. Alltså - det gör inget att äta lite till om man ändå ätit mycket.

Etablerad vetenskap kanske hävdar det motsatta - dvs att det som blir över stannar i kroppen och blir viktökning - men det föredrar jag att inte tro på vid sådana här helger.

Glädjande nog konstaterar jag att empirin (i form av vågen hemma)ger Patrik rätt. Så ett litet tag till tror jag på det...

Nu ägnar jag tre dagar åt att rensa undan och förbereda för hösten. Sedan (på söndag) bär det av till Italien.

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker