2007-11-27

Ständigt denna Bodström - lyser starkast just nu...

De som följt medier den sista tiden har inte kunnat undgå Thomas Bodström. Han har bokstavligt talat funnits överallt. Ibland som advokat, ibland som kommenterande Asks hopplösa passivitet när det gäller trygghetsfrågor, ibland som författare, ibland som utomjording (hos Herngren i TV3) och ibland bara som sportande pappa (för att bara nämna några av alla de roller som han tilldelats och tar sig själv).

Man kan ha synpunkter på en del, men det mesta är bra. Tuffare tag mot organiserad brottslighet, mer pengar till polis (när borgerligheten uppenbart sviker alla sina löften på området) och mer insatser för att förebygga brottslighet är bara några sådana exempel.

Och det skadar ju inte att nå ut med frågorna på det sätt som Bodström så unikt gör.

Och det går ju inte att missa att det retar borgerligheten. De börjar gnälla på närvaron i utskottet, vilket Bodström elegant parerar i Svd-artikeln ovan (det är för övrigt inte särskilt svårt att reta upp Johan Linander (c) - jag vet det av egen erfarenhet) och socialdemokratisk politik i stället för att prata om borgerlighetens misslyckande på trygghetsområdet.

Vi ser det här i Tyresö. Narkotikabrott upp med 80% på ett år. Totala mängden brott upp med 11%. Kanske beror det på för dåliga polisresurser, kanske beror det på ökande klyftor, kanske beror det på färre fritidsgårdar.
Men det beror inte på socialdemokratisk politik. Någon gång får man lära sig att ta ansvar för sina egna handlingar. Det gäller även borgerliga regeringar och kommunledningar.

Jo, alla artiklar ovan är från november 2007 - och det är ett litet urval.

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: , , , , ,

1 comment:

Johan Linander said...

Jaså, jag kan inte minnas att du retat upp mig Martin. Du får gärna berätta när det hände? Eller om det möjligtvis var så att du tolkade mig som att jag var uppretad när jag krossade dina argument i någon debatt? :-)

Dessutom visar du tydligt att du köper Bodströms påhitt utan någon som helst egen analys. Att alliansregeringen skulle ha brutit mot några vallöften vad gäller polisen är just påhitt. Vi har under de två första budgetarna satsat 2 miljarder på rättsväsendet, precis samma summa som socialdemokraterna satsade på hela förra mandatperioden. Om det är att svika vallöften vet jag inte, för vi hade inget vallöfte om en viss summa pengar. Däremot var vårt vallöfte 20 000 poliser år 2010. Enligt RPS prognos kommer det att finnas 20 050 poliser i landet 2010. Valsvek? Knappast.

Politik
eXTReMe Tracker