2007-09-13

Ännu ett svartarbete - går det inte hitta någon utan?

I DN och i princip alla tidningar berättas idag om den nya handelsministerns svartbygge. Detta glömde Reinfeldt att berätta om även om han för att förebygga kritik och skriverier redovisade en diger lista av andra försyndelser.

Det är naturligtvis så att man kan fundera på om händelserna är graverande nog för att hon inte ska kunna sitta kvar eller inte.

Men det riktigt intressanta är ju att Reinfeldt rimligtvis måste ha vetat/förstått att alla dessa försyndelser förstärker bilden av de gamla överklass-moderaterna. Det är inte alla som tar fram sin porsche och kör för fort. Det är inte heller alla som bygger svart i mångmiljonklassen (även om det tydligen var si och så med betalningen till småföretagaren som gjort jobbet). Och det är inte alla som för tio år sedan (och inte ens nu) använder sig av svarta tjänster i hemmet.
Det är till att förstärka bilden av de gamla moderaterna.

Men varför gör han det då?
Dålig research? Är väl inte möjligt efter tidigare tillkortakommanden i utnämningar.
Nu ska vi visa det sanna ansiktet bakom masken/fasaden? Vore väl kl men knappast Reinfeldt!

Återstår bara att urvalet var sådant. Man kan se den moderata riksdagsgruppen framför sig och Reinfeldt i talarstolen; Vem vill bli handelsminister? (Alla händer upp) Vem har inte anlitat svartarbete? (Inga händer upp) Vem har gjort det minst och för längst tid sedan? (Undersökning)

OBS jag säger inte att alla moderata riksdagsledamöter har anlitat svart arbetskraft. Det har jag inte haft någon som helst möjlighet att undersöka. Jag bara försöker hitta någon som helst rationell förklaring till varför Reinfeldt återigen utnämner någon som så personifierar det han inte vill att den egna politiken ska förknippas med.

Och om det inte är förklaringen så går jag bet.

PS Nu vet jag att någon moderat partigängare kommer tycka att det handlar om kompetens och att den nya ministern minsann har en sådan akademisk titel att hon är oumbärlig för regeringen. Ja, kanske men inte hitills i regeringen. Och inte på sakområdet. Och varför finns det bara kompetenta som anlitat svartarbete i moderaterna? Är det aningen tunnt på kompetens i partiet?

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: , , , , ,

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker