2007-09-18

En andra chans

Så gör Mona Sahlin det igen. Precis när man tycker att det varit lite tyst och lite utan budskap ett tag så träffar hon politiskt och kommunikativt så rätt.

De som minns Monas tal när hon valdes vid kongressen minns kanske hur hon förde upp en fråga som få vågat tala om. Hur våra ungdomar mår och hur relationen mellan ungdomar och föräldrar kan stärkas. Det berörde mig, det berörde andra och det gjorde det för att det var en fråga som spelar roll.

Nu tar hon detta hittills så a-politiska område, använder problemformuleringen och lanserar en samtidigt så enkel och genial politisk reform. Ge papporna (och mammorna för den delen) en andra chans. Ge dem chansen att använda de innebrända föräldraledighetsdagarna till att vara med ungdomar, förstå och leva med dem - snarare än vid sidan om.

Mona gör verkligen det personliga politiskt och det politiska personligt.

De som tidigare pratat om en grund politiker fick idag sig en läxa som de nog bär med sig in mot nästa val. Det är kommunikation men det är också problemformulering och praktiska reformer som möter problem i människors vardag.

Och samtidigt pratar reinfeldt och Borg makroekonomi och fastighetsskatt...

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker