2007-08-12

Och så har de ju så kul ihop...

Ett av de avgörande argumenten när Alliansen skulle säljas in som ett samordnat, regeringsduglig och relativt konfliktfritt alternativ var att de (partiledarna) hade så kul tillsammans. Detta till skillnad från det rödgröna alternativ som mest bråkade inför varje budgetförhandling (och som sannerligen - det ska medges - inte gjorde något som helst försök att ändra den bilden).

Nu har vi snart ett års erfarenhet av borgerligt styre och en slutsats är uppenbar - De har inte så kul ihop längre!

De bråkar inom regeringen om politiken (könsneutrala äktenskap, socialförsäkringar, fastighetsskatt, försvaret mm), budgeten (alla tycks ha sina budgetalternativ - men ingen tycks ha regeringens) och mediautrymmet.

Partisekreterare anklagar andra partier inom alliansen för att vara extrema (Fp mot C).

Riksdagsledamöter attackerar regeringen (upphovsrätt, försvarspolitiken). Grupperna i utskotten gör uppror (senast skatteutskottet mot finansieringen av fastighetsskattsslopandet).

Till och med före detta ledande politiker inom borgerligheten tycks tycka det är underhållande att angripa regeringen (Hörnlund om orättvisor, Fälldin och Alf Svensson om samkönade äktenskap).

Listan över borgerliga media, kända personligheter och näringslivsorganisationer som bråkar med regeringen ska vi inte gå in på men den är lång.

Men de har ju så kul ihop...

Glöm bort att de i bästa högkonjunkturen i efterkrigstid med ett sällan skådat pengaregn över medborgarna och stabilt sjunkande arbetslöshet har det sämsta opinionsstöd som noterats sedan 1900-talet.

Glöm bort att de själva inte gjort något för att bryta bilden av en regering i kris. Alliansens hemsida hänvisar numera till regeringens dito. Kritiken är massiv för att de inte gör gemensamma aktiviteter och Reinfeldt har tagit extra lång semester.

För vad gör väl det så länge de har så kul ihop...

Mer och mer framstår bilden av de som har det så kul ihop som en av de mer geniala mediakampanjer som lanserats i Sverige. Säkert kommer den försöka återupprepas vid nästa val. Men då minns väl många hur det egentligen var - eller??

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: , , , ,

No comments:

Politik
eXTReMe Tracker