2007-02-15

Federley och salladen

Tycks ju inte riktigt som att Federley egentligen vill driva salladsbarer. Mest tycks ju affärsidén handla om att inte sluta kollektivavtal eftersom han och hans anställda förutsätts inte vilja ha det. Men om de anställda vill ha kollektivavtal då - hur kommer han göra då?
Och hur tänker han göra för att förvissa sig om att de inte vill ha kollektivavtal. Är det en avgörande fråga i samband med intervjuerna. I så fall tar han föreningsfriheten till nya nivåer. Har frågat på hans blogg om hur han ser på det. Återkommer när jag fått svar.

Detta inlägg är pingat på intressant
Andra bloggar om: ,

2 comments:

Federley said...

Intressant fråga. Målet har ju varit att driva det utan kollektivavtal men om personalen vill ha det kan det ju komma att gälla istället för det lokala avtalet. Vilket jag inte tror att de skulle vilja. Men så länge vi inte har verksmaheten igång är det ju en väldigt hypotetisk fråga.

Martin Nilsson said...

Tack för svaret. Tyvärr får jag inte riktigt svar på det som är nyckelfrågan, dvs om du kommer fråga om de vill ha kollektivavtal innan du anställer (eller inte anställer) dem.

Kommentera gärna den. Den är ju rätt viktig för hur din affärsidé ska kunna implementeras. Den är tillika rätt viktig för din syn på föreningsfriheten

Politik
eXTReMe Tracker