2008-04-29

Brors är sur...

Sitter och tittar på Tomas Östros presentation av den socialdemokratiska skuggbudgeten (på svt 24).
En massiv satsning på jobb och välfärd utlovas som alternativ till regeringens passivitet.

Henrik Brors, politisk kommentator på DN, ser riktigt sur ut - hela tiden. Varför? Är det så jobbigt att socialdemokraterna tar kommandot i en rad frågor?

Brors har ju gjort sig känd som sosseätare - inget är någonsin bra. Är det därför han är så sur nu?

2008-04-26

På tåg - och för första gången...

... är jag lite småirriterad på människor som talar i telefon runtomkring mig. Brukar tvärtom tycka att det är bra att folk kommunicerar och använder modern teknik. Men efter en timme med konstant monolog i bakgrunden om cirkulationspumpar, ritningar, vattenflöden och pressuationspump (tror jag den heter) så börjar jag känna mig lite teknikfientligt gnällig. Annars är jag och Tobias på väg till farfar för att fira hans 75-årsdag. Det är riktigt mysigt att åka tåg tillsammans och kombinera upptäckandet av allt som utspelar sig runtomkring med dataspel och läsande. Politiskt känns det annars som om att den borgerliga regeringen gör sitt bästa för att vinna tillbaks de förlorade väljarna genom att lova än det ena än det andra. Det känns ansvarslöst och aningen desperat - men framförallt känns det som om att de inte möter många av de viktigaste utmaningarna. Var på en skola i fredags och fick beskrivet hur andelen barn med särskilda behov ökar utan nog med resurser.

2008-04-16

Det tar tid...

Sitter på ett möte med planberedningen i Tyresö kommun och diskuterar VA-anslutning till längre ut på Brevik. Har ägnat ett par dagar åt att försöka skapa lite direktbrev. Förbereder debatt om översiktsplan i fullmäktige. Men - DET TAR TID! Jag är nog för otålig för det här....

2008-04-07

Man ska inte läsa andras datorer, man ska inte läsa andras telefoner, man ska inte läsa....

Så har det hänt igen. Teknikfånen Martin har kastat sig över en cool teknisk pryl som jag inte sett innan (denna gång var det en Iphone). Förra gången det begav sig var jag bara tvungen att kolla en ombudsmannabekants nya handdator. Modellen som då var ny var känd för bra bildvisning och efter ett tag allmän kollning på gränssnitt och programutbud kände jag att det var dags att kolla på detta bildprogram.
Det tog millisekunder innan ombudsmannen ryckte ifrån mig handdatorn och jag hann bara få en snabb blick av de väldigt privata bilderna.

Och i helgen hände det igen. Iphones lösningar av gränssnitt och program som ju fortfarande är hyllade av en nästan enig kritikerkår (hade de bara fixat den som 3G och lite bättre kontorslösningar hade det ju varit en lysande affär) måste man ju kolla runt i. Vis av erfarenheten gick jag INTE in i bildprogrammet utan nöjde mig med att kolla mer allmänna delar som web-läsare, kartor, kalender-snitt och inbox. Men där tog det slut - Iphonen rycktes ur händerna med hänvisning till att där fanns det minsann privata mail.
Men ägaren till telefonen kan vara lugn - den här gången hann jag inte se någonting som verkade det minsta privat.

Tror jag får ta ut mitt teknikintresse i affärer i framtiden. I telefoner som är garanterat fria från privata inslag....

PS - Ikväll klockan 19.00 - kanal 5 - Hockeyfinal!

Politik
eXTReMe Tracker